Presentasjon av vår Fysioterapeut i Spania!


Sandra Wiik er vår kunnskapsrike, sprudlende og inspirerende Fysioterapeut i Spania, med svensk, norsk og spansk godkjenning. Hennes behandlinger gir refusjon fra Helfo.

I dette blogg innlegget vil hun presentere seg selv å fortelle mer om hva hun brenner for.

Mitt navn er Sandra!

Jeg oppdaget at fysioterapeut er det perfekte yrket for meg når jeg i 2010 studerte til å bli massør.

I 2014 tok jeg eksamen i fysioterapi ved universitet I Uppsala, Sverige. Etter rundt et år inn i studiene, møtte jeg en pike med revmatisme. Hun fortalte at hun hadde vært på en behandlingsreise til Spania for revmatikere.

Jeg ble interessert I hvordan et varmt klima kunne ha en slik positiv innvirkning på sykdommen.

Hvorfor er det egentlig slik? Jeg valgte å skrive min bacheloroppgave om nettopp dette. Jeg gikk igjennom data kartlagt av det norske revmatikerforbundet sitt rehabiliteringssenter Reuma –Sol i Alfaz del Pi, Spania.

Det var ikke tvil om att pasientene blev bedre under deres opphold. Da vi skulle søke oss praksis plass siste året I studiene valgte jeg og søke meg ned til nettopp Reuma – Sol.

Etter fullført skolegang fikk jeg jobb som fysioterapeut hos Reuma – Sol og ble værende der I 3 år. Under alle årene fikk jeg gleden av å behandle mange norske tilreisende både unge og eldre, med revmatiske problemer. Jeg har også jobbet som fysioterapeut på sykehjem, sykehjem og ved hjemmesykepleie i Sverige. For øyeblikket jobber jeg for meg selv og holder til på treningssenteret Flexfit gym i Albir. Her har jag ett tett samarbeid med personlige trenere og osteopater.


For meg er samtalen med pasienten enormt viktig for å kunne møte personen der den er og gi en individuell tilpasset behandling med et helhetsperspektiv.

Til en person med betennelser i kroppen er kanskje ikke første fokus intensiv styrketrening når andre viktige grunnstener må være på plass først som: søvn, pust, kost og stressnivå. Jeg gjør en nøye kartlegging for å finne ut av hva nettopp du trenger å fokuserer først på din reise mot et sunnere liv. Dette er det jeg brenner for.


Eksempel på behandlinger: - Trening: styrke, bevegelighet, tøying, balanse, kondisjon, avslapping, kroppskunnskap. - Lymfedrenasje - Massasje - Triggerpunktbehandling - Kinesio teip - TENS+NMES.

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square