Det siste paradis på Kreta!

En bit av himmelen, landet på Ligres Beach

Fra Platanias til Ligres strand, gikk helgens tur, som ligger et stykke utenfor Rethymnon, på motsatt kyst. Noen kaller dette også det siste paradiset på Kreta.

Ligres Beach er en vakker, stor og langstrakt strand med svært liten tilgang eller bygninger å hus. Faktisk så finnes det kun 2 tavernaer her som også tilbyr enkel overnatting, men med en fantastisk utsikt å atmosfære så det virkelig føles som et lite stykke bortgjemt paradis.


Derfor er det også et paradis å besøke, med ikke mange turister. i det hele. Men på søndager er det en del lokale, så ønsker du en litt stille dag å også muligheten for å ha dette paradiset for deg selv, anbefales det å komme tidlig vår, eller høst, eller en hvilken som helst ukedag.

Det er mange store åpne plasser og du kan slappe av, svømme og se utover det dype blå libyske hav, som har en farve jeg aldri har opplevd noe annet sted.


Ligres Beach Taverna serverer deilige ferske lokale retter, med fantastisk gjestfrihet fra familien Zazapoulos. De har også noen enkle rom til leie, veldig rimelig.


Denne stranden er ikke så langt fra landsbyen Spili. Du trenger en bil for å besøke Ligres strand. Fra Rethymnon til Kerames er ca 35 km og reisen varer ca 50 minutter. Ta veien fra Rethymnon Melambon-Agia Galini, sør. Gå gjennom landsbyene Armeni, Ano Miksorouma og Morne og du blir med på Kerames. I Kerames kan du stoppe for en kopp kaffe før du fortsetter til strendene.
Turen fra Chania er ca halvannen time fra Heraklion to timer.
Den ferske fisken som ble fanget av Zazopoulos-familien i egen båt utenfor kysten fra taverna er verdt turen i seg selv også!
Ligres ligger ved foten av Siderotasfjellet og har et vakkert nesten vilt element med mange vakre steiner langs kystlinjen. Som faktisk kan minne litt om kysten utenfor Portugal v/Algarve, med de velkjente steinformasjonene som du også vil finne her.

Noen ganger lurer man på om det kan være et gammelt piratskip bak neste stein i havet.
Kysten har masse bakker og svinger.

Giorgos, Olga og Michalis Zazopoulos ønsker alle velkommen til Ligres Beach Tavern.

Se hele intervjuet nedenfor, etter at du har sett de fantastiske bildene ifra Ligres Beach.

Ligres Beach Taverna

Las Americas baren med noe for alle!

Da er det på tide med en ny tilbakemelding etter anbefaling ifra dere, denne gangen er det bar og kafe Las Americas i Platanias. Dette stedet er fullt av liv å positivitet, Andreas å hans stab tar virkelig godt imot deg når du kommer å her kan du både spise et godt måltid å nyte kveldens coctail eller en kald øl.

Utvalget av øl å Wiskey her er helt unikt å er en av de få steder i Platanias området som også tilbyr Guinness på tappekran, for øl kjenneren så er dette alfa og omega for den beste smaks opplevelsen. Ønsker du noe alkoholfritt, ja så mekker de sammen de herligste å lekreste mocktails også.

Hver uke så tilbys karaoke for sanglerken å fotballkamper for de som får abstinens når de ikke får med seg ukens kamp fra favoritt laget sitt, som f.ek.s i morgen (4/9) så skal kampen mellom Norge og Østerrike vises på den største storskjermen jeg har sett, kl.21.45 så sikre deg de beste stolene å kos deg her i morgen kveld!

Las Americas er også en av få steder som også har åpent vinterstid, så bor du her fast på Kreta så anbefaler jeg virkelig å benytte deg av dette stedet også vinterstid.

Har du en spesiell dag å feire så har de også mulighet for å tilby alt fra dj til levende musikk og all mat å drikke du måtte ønske, her finnes det tilogmed et eget selskapslokale som også brukes som bar vinterstid på litt kjøligere dager.

Dette stedet er så fullt med detaljer å finesser at en skulle tro at det var rene romskipet, for her er det ikke spart på noen ting. For er det noe Andreas er opptatt av så er det detaljer og kvalitet i alt fra lyd opplevelsen på live musikken, karaoken til topp kvalitet på drikkevarene å som tidligere bar sjef, så kan jeg med hånden på hjertet si at dette stedet imponerte meg veldig i sin helhet, så dette blir nok et sted jeg vil besøke både titt å ofte, særlig når jeg er på sykkeltur å bare vil innom for en ferskpresset appelsinjuice eller Frappe, dette er noe som jeg bare må ha hver dag når jeg er her på Kreta, for det finnes ikke noe bedre en ferskpresset appelsinjuice i varmen for min del.  

Så anbefaler dere å ta turen innom her å hils gjerne fra Tanya i Vip Reiser for meg å så gleder jeg meg til å høre om  DIN opplevelse av dette utrolig kjekke å innholdsrike stedet.

PS! Du finner Las Americas på venstre side av veien når du går mot Gerani rett over Santa Helena hotel.

Trykk deg nedover for 2 bilde gallerier fra Las Americas

Med vennlig hilsen

Herlige drinker å freshe lokaler

Med vennlig hilsen

Detaljer fra Selskapslokalet

Fantastisk mat og atmosfære som vil huskes lenge!

Det fantastiske vertskapet på Socrates

Dette fantastiske paret på Socrates restaurant på høyden ovenfor Platanias, får deg virkelig til å føle deg hjemme å ikke minst velkommen når du kommer hit.

Etter en kort spasertur ifra torget i Platanias blir du møtt av en nydelig trapp m/koselige lykter å blomster oppover hvert trappetrinn, så er det bare å nyte et herlig måltid å en fantastisk flott utsikt, som kan ta pusten fra enhver. Jeg anbefaler virkelig å besøke denne restauranten å også få med dere solnedgangen, for den er bare helt magisk her på Kreta!

Snezana og Ivan har begge 2 veldig lang fartstid innen service yrket å vet virkelig hva det vil si å yte topp service. 

De overtok denne restauranten for ca 2år siden å har i løpet av denne korte tiden opparbeidet seg mange faste kunder som kommer igjen å igjen, men også kunder som blir veldig positivt overrasket over å ha funnet denne perlen i bakken bak hovedgaten.

Dette er et par som virkelig brenner for jobben sin, å som yter sitt beste for å gi kundene det lille ekstra slik at dere ikke bare får en flott mat opplevelse, men også en utrolig flott å fin atmosfære vil dere gå hjem i hjertene deres med, etter å ha besøkt dette stedet.

Prisene her er det heller ikke noe å si på, men det viktigste for meg er råvarene som brukes, å her blir det brukt kortreist å frisk mat av topp kvalitet, som blir laget med kjærlighet av kokker som virkelig har god kunnskap om det greske kjøkken, samtidig som det også tilbys mat ifra andre verdenshjørner.

Jeg anbefaler om dere er 2 eller flere som skal spise her å bestille mat på den greske måten, som er å bestille 3-4 retter å dele dere imellom, på den måten får dere den aller beste mat opplevelsen dere kan tenker dere, å jeg garanterer at dere da også ofte får smakt litt nye ting som dere kanskje ellers ikke hadde prøvd. 

Så skal dere prøve en ny restaurant så kan jeg varmt anbefale dere å ta turen til Socrates Restaurant i Platanias, for å prøve maten selv, samt å få møte dette fantastiske paret å oppleve den helt spesielle atmosfæren å ikke minst utsikten, som er en blanding av sjø å Chania på ene siden å olivenlunder og mot Kissamos på den andre siden.

Har noen av dere vært her så kom gjerne med tilbakemelding til oss om deres opplevelser å skal dere dit på middag så hils gjerne ifra Tanya i Vip Reiser!

Scroll nedover for bilder ifra restauranten å den herlige maten.