3. apr, 2019

Middelhavets ukjente perle

Visste du at Nord-Kypros var det hotteste stedet blandt verdens jetsettere med Elizabeth Taylor i spissen på 1960 tallet? 
Så ble øyen delt mellom nord og sør i 1974 og turistene uteble fra nordsiden. Og steder som Aya Napa og Limassol i sør ble populære turistmål.

 

Nå strømmer derimot turister til nordsiden igjen, og for de som ikke ønsker masseturisme er dette et perfekt sted for ferie, eller for å gjøre en god investering på feriehus!

Her er det ikke trengsel. Ikke er det dyrt heller. Det er bare ikke så mange som er klar over det.

Inne i gamlebyen i Famagusta på øyas østside, blant borger og katedraler, møter vi et pulserende liv med lokalbefolkning og turister. Men som turist blir du hverken mast på eller forsøkt praiet på andre måter, noe som er en forfriskende opplevelse når en spaserer rundt.

Det er en veldig avslappet atmosfære her. I trafikken er de jo direkte høflige. Ja, de har en slags typisk øy-mentalitet på Nord-Kypros som jeg liker veldig godt.

 

På Nord-Kypros er det rimelig å leve–mat, drikke og mange andre ting er mye billigere enn i Norge. Sammenligner du prisene for hus og leiligheter med for eksempel Gran Canaria, kan du finne ferieboliger til en tredjedel av prisen. Og kvaliteten er god.

Nord Kypros kan også skryte av Europas varmeste og mest stabile klima, med rundt 330 soldager i året. 

Nord-Kypros er pakket med fine strender, de fleste av dem i små bukter. Den lengste og mest kjente er Golden Beach, men det er aldri langt til en strand.

De fleste skandinaver som besøker Nord-Kypros, velger å leie leilighet, da det er veldig rimelig her, en kan ofte få en fin ferieleilighet for en hel familie fra ca 2500kr uken å oppover.

Å det er utallige muligheter, variasjoner og steder å velge imellom.