5. feb, 2016

Når passer det egentlig å gå ned i vekt?

Når passer det egentlig å gå ned i vekt?

Aldri vil noen si. Året rundt er det alltid noe som skjer - ikke helt enkelt for deg som vil ned i vekt når du til stadighet omgås fristelser som du helst skulle vært foruten.

Det er ikke alltid mye hjelp å få heller. Bemerkninger som: "Spis nå kaken jeg har laget – i dag er det jo selskap. 

Slanke deg kan du gjøre senere». Lett å være enig i det!

Vi vil gjerne gå ned i vekt, men samtidig delta på all kos og hygge (les mat) som foregår rundt oss. Pose og sekk - et vanskelig dilemma!

 

Så til deg som genuint ønsker å komme deg ned i vekt - hvordan klare å motivere seg til en langsiktig livsstilsendring?

Først har du litt tankearbeid foran deg. Bli like gjerne klar over med en gang at det passer egentlig aldri å gjøre noe med kropp og vekt. Det «er» alltid noe, og vi utsettes for fristelser nesten hele tiden – året rundt. 

 

Tenk bare: Det er helg hver uke – 52 helger, til sammen 104 dager, og i helgene synes vi ofte at vi må unne oss noe ekstra.

Så kommer alle helligdagene og andre offisielle fridager. Dessuten vinter- sommer- og høstferie. Men det er ikke alt.

Du kan også legge til egen families og venners bursdager og sammenkomster, barnedåp, konfirmasjon og bryllup. Og selvsagt kurs, konferanser, møter og reiser i jobbsammenheng. Alt er hyggelig, men akk så vanskelig.

 

Det er når du blir klar over dette, at det blir lettere å ta noen grep. På helsekursene jeg har hatt ser jeg ofte at noen tar på seg skylapper, lever kun etter retningslinjene som gis på kurs og at usunn mat velges bort.

De velger «ikke å se» fristelsene (som etter hvert heller ikke er så fristende for dem).

En dame sa: «De angår ikke meg»! Det er nesten unødvendig å si at disse personene jobber seg rimelig raskt mot målet sitt.

Andre som har «slanket seg» mange ganger, kan ha en annen tilnærming og bestemme seg for å delta på «litt» av og til. Det gjør hverdagen enklere, men man må akseptere at det tar lenger tid å komme i mål alt etter hvor mye man «unner» seg.

I denne øvelsesperioden lærer man seg å velge «ekstramaten» med omhu. 

Begge metodene nytter. Finn ut hva som passer best for deg og vit hva du kan forvente av resultater.

Valget er til syvende og sist ditt.