23. apr, 2015

10 fakta om babyhud

De fleste vet at nyfødte barn har følsom hud!

Her er de viktigste tingene du trenger å vite om hud og hår.

 

Med en nyfødt er det mye du trenger å vite om pleie av det nye familiemedlemmet. Nyfødte barn har myk og smidig hud, og mange tenker at det er naturlig å la huden pleie seg selv.
Men nyere forskning viser at omsorgsfull hudpleie allerede i første leveår kan gjøre at huden utvikles bedre og at man kan forebygge tørrhet og irritasjon.

De viktigste ti tingene som er nyttige for deg å vite om huden og håret til babyen din.

 

1. Huden er vårt største organ og er til for å beskytte oss

2. Huden er ikke ferdigutviklet ved fødselen, og fortsetter å utvikle seg gjennom hele det første leveåret.

3. Ved fødselen er babyhuden 30 prosent tynnere enn voksen hud.

4. Babyens hud tørker ut mye lettere enn voksen. Huden har et høyere fuktighetsinnhold enn vår og tar lettere opp fuktighet utenfra, men mister også fuktighet raskere. Selv om huden føles myk og smidig, kan den være tørr. 60 prosent av alle babyer får tørr hud i løpet av det første leveåret.

5. Nyfødte babyers hud blir lettere irritert, da den er mer gjennomtrengelig og mottagelig for irritasjonsmomenter, bakterier og allergener.

6. Babyhud er mer elastisk enn voksen hud, men elastiteten minker med årene.

7. I huden finnes mange nerveceller, og berøring – for eksempel gjennom babymassasje – er viktig for å knytte sterke bånd mellom foreldre og barn.

8. I huden finnes også svettekjertler som heller ikke er ferdigutviklede. Barn kan ikke regulere sin egen kroppstemperatur før i treårsalderen, derfor er det viktig å passe på at babyen ikke blir for varm.

9. Pigmentet melanin, som også finnes i huden, beskytter mot solens stråler og er heller ikke fullt utviklet hos små barn. Pass derfor på at barnets hud ikke blir utsatt for direkte sollys.

10. Babyhåret er mer følsomt og ikke fullt utviklet før i treårsalderen. Babyens hårbunn er oftere tørrere enn hos voksne.

 

Sist men ikke minst er det viktig å bruke så rene produkter som mulig, uten mineralolje, parabener og parfyme. Overser du dette så er babyen mer utsatt for å få eksem og tørr hud generelt.

 

Produkter vi anbefaler:

 

Alle disse produktene kan du enten kjøpe i helsekostbutikker, Vita butikker eller via nettbutikker.